NUORET TULEVAISUUDEN TYÖNTEKIJÖINÄ -webinaari

Osaava-hankkeen Nuoret tulevaisuuden työntekijöinä -loppuwebinaari järjestettiin 30.11. Teamsin välityksellä. Webinaarissa asiantuntijavierailijoina olivat:

- Marja Hakola (Tarinan Taika) Nuorten itsetunnon vaikutus työelämään - käytännön vinkkejä nuorten kanssa työskenteleville 

- Leena Ståhlberg (Suunta-palvelut) Nuorten työelämätaidot sekä odotukset tulevaisuuden työelämästä

Osaava (hanke on päättynyt)

Kaipaatko tukea työllistymiseen tai oikeanlaisen opintopolun löytämiseen?  Olet lämpimästi tervetullut asiakkaaksemme, mikäli olet työtön työnhakija ja työnhakusi on pitkittynyt tai kaipaat tukea työllistymiseesi. Me Osaava-hankkeessa olemme juuri Sinua varten! 


Osaava-hankkeen tavoitteena on löytää palkkatyötä, työllistymisen väylä tai opiskelupaikka työvalmennuksen avulla. Kohderyhmänä hankkeessa ovat Alajärven ja Vimpelin alueen työttömät työnhakijat sekä nuoret alle 30-vuotiaat koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Tukea tarjotaan erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden uhan alla oleville aikuisille, nuorille aikuisille, vastavalmistuneille, maahanmuuttajille ja perhevapaiden jälkeen työelämään palaaville.

Työvalmennus perustuu henkilökohtaisiin, säännöllisiin tapaamisiin oman työvalmentajan kanssa. Voimme auttaa sinua löytämään sopivan väylän työmarkkinoille tai opiskelupolun. Hankkeeseen voi hakeutua ottamalla yhteyttä suoraan työvalmentajaan. Valmennus räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi.  Tärkeintä on asiakkaan motivaatio edetä kohti omia tavoitteitaan. Voimme auttaa ja tukea sinua toteuttamaan urahaaveitasi!

Osaava-hanke tarjoaa asiakkailleen: 

 • mahdollisuuden suunnitella omaa työllistymistä tai opiskelupolkua yksilöllisesti oman motivaation ja kiinnostuksen mukaan yhdessä työvalmentajan kanssa
 • tukea ja apua löytää työkokeilupaikka, työpaikka, koulutuskokeilu, palkkatukipaikka tai opiskelupolku
 • näkökulmia uravaihtoehtojen pohtimiseen
 • apua työnhaun asiakirjojen päivittämiseen
 • tietoa erilaisista koulutuksista ja työtarjonnasta
 • 4H-yhdistysten työtehtäviä Etelä-Pohjanmaan alueella
 • työvalmentajan tutustumiskäynneille mukaan

Osaava-hanke toimii koko Etelä-Pohjanmaan alueella. 

Työvalmentaja neuvoo, ohjaa ja antaa palautetta. Työvalmennusta ohjaa TE-palvluiden ja asiakkaan yhdessä tekemä työllisyyssuunnitelma.

Työvalmentaja tekee yhteistyötä alueen yritysten, oppilaitosten ja moniammatillisten verkostojen kanssa. Tarvittaessa työvalmennuksesta ohjataan esimerkiksi terveydentilan selvityksiin tai muiden palveluiden pariin.

Työvalmentaja on tavattavissa sopimuksen mukaan:

 • Alajärvellä: 4H-Kellari, Paavolantie 1, 62900 Alajärvi
 • Vimpelissä: Kunnantalo, Patruunantie 15, 62800 Vimpeli + kirjasto
 • Lehtimäellä: Palvelutoimisto, Keskustie 2, 63500 Lehtimäki
 • Seinäjoella: Ohjaamo, Keskuskatu 32 i, 1. kerros, 60100 Seinäjoki
 • Jalasjärvellä: Knuuttilantie 6, 61600 Jalasjärvi + alueen kirjastot

Ota yhteyttä, olemme täällä apunasi sinua varten!


Osaava-hanke on käynnistynyt Alajärven 4H-yhdistyksessä tammikuussa 2020. Olemme työllistymistä edistävä palvelu, jota rahoittaa TE- palvelut. Teemme työtä ohjaamoissa Etelä-Pohjanmaan alueella sekä Alajärvellä ja Vimpelissä yhteisesti sovituissa tiloissa. Mukana ovat myös 16 Etelä-Pohjanmaan 4H-yhdistystä, joiden työtehtäviin hankkeen asiakkaiden sekä yli 30-vuotiaiden on mahdollista päästä hankkimaan työkokemusta nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen sekä järjestötyön parissa.