Keräykset

Alajärven 4H-yhdistyksen keräykset  tulossa alkukesästä!                                 

                                                               

Reilu Teko -säkkikeräys

Viljelijät voivat viedä maksutta lannoite- ja siemensäkkejä 4H:n keräykseen

Keräys toteutetaan Alajärvellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään toukokuu-elokuu välillä.

Keräykseen kelpaavat säkit

Keräykseen voi jättää Yaran 40 kg ja 650 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska ne eivät osallistu keräyksen kustannuksiin. Merkitse paikalla olevaan vihkoon säkkien määrä!

 

AIV-liuosastioiden keräys

4H-nuoret hoitavat eri puolilla Suomea keräyspisteitä, joihin vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita lokakuussa. Koska astioita ei enää palauteta maatalouskauppoihin, uudenlaista keräystapaa tarvitaan. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Maatilat voivat lokakuussa ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen. 4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa.

 

Maatalouskalvojen keräys

Keräyksestä tuottoja Alajärven 4H-yhdistyksen nuorisotyöhön

Maatalouden käytetyt auma- ja paalimuovikalvot kierrätetään nyt hyötykäyttöön. Vuoden loppuun kestävässä kampanjassa kalvot noudetaan tiloilta ilmaiseksi. Viljelijät voivat tilata noudon nettilomakkeella osoitteessa www.4h.fi/maatalouskalvot. Pohjanmaan Muovinkierrätys ottaa tämän jälkeen viljelijään yhteyttä ja hoitaa kuljetukset. Keräykseen kelpaavat maatalouden auma- ja paalimuovikalvot. Kalvojen tulee olla vapaita verkoista ja muusta jätteestä. Pienin noudettava erä on 10 m3 ja 1000 kg.

 

Alajärven säkkien ja AIV-liuosastioiden keräyspaikka on:

Sairaalatie 28
Halpa-Hallilta terveyskeskuksen suuntaan,

oikealla puolella tietä, piha-alue.
 

Lisätietoja:


Alajärven 4H-yhdistys                         
Alina Rauhala
044 297 4606

alajarvi@4h.fi