Keräykset

                     

Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy

Viljelijät voivat jälleen viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen

 

Keräys toteutetaan Alajärvellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Voit myös itse pakata säkkisi valmiiksi tilan säästämistä varten, ohjeet pakkaamiseen löydät sivuston vasemmasta reunasta. Säkkejä kerätään 21.5-31.8.2018

 

Keräykseen kelpaavat säkit

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

 

Tärkeää työtä ympäristön hyväksi

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen.

Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin.

 

Säkkikeräys tarjoaa nuorille kesätöitä

Alajärven 4H-yhdistys työllistää muutamia nuoria hoitamaan säkkien keräyspisteitä. Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa. Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

 

Keräyksen järjestää Alajärven 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Rahoitukseen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännenagro, Raisioagro ja Tilasiemen Oy.

 

Keräyspiste:

Sairaalatie 28

Halpa-Hallilta terveyskeskuksen suuntaan, oikealla puolella tietä, piha-alue. Jätäthän säkit katoksen alle. Säkkien määrä ilmoitetaan tekstiviestillä.

Keräysaika 21.5-31.8.2018

 

Lisätietoja

 0442974606 alajarvi@4h.fi