Marja-asema

Alajärven 4H Satosankarit Metsämarjojen osto ja välitys Marja-asemamme on nyt avattu!

 

Ostamme puolukkaa maanantaisin ja torstaisin klo 16-18 4H-marja-asemalla Lehtimäellä.

Ostopaikka: Lehtimäen kesäniemen kaupan pihalla (Kirkonkyläntie 297, Lehtimäki). Ostohinta ilmoitetaan alla olevaan ruutuun sekä Facebook ryhmään ostopäivän aamuna.

Tervetuloa! 

 

Puolukan ostohinta to 24.9.2020 1,10e/kg ja tänään 24.9 on viimeinen ostopäivä

Marja-aseman viimeinen ostopäivä 2020 on torstaina 24.9.2020!

 

 

4H:n Satosankarit ostaa metsämarjoja ja työllistää nuoria

4H-järjestön Satosankarit-toimintamallissa avataan 4H-yhdistysten ja heidän työllistämiensä nuorten ylläpitämiä marja-asemia ympäri Suomea. Noin 50 marja-asemaa ostaa ja välittää kotimaista mustikkaa ja puolukkaa. Alueellisesti perustetaan myös keruurinkejä, joissa nuoria ja muitakin ensikertalaisia opastetaan alkuun hankkimaan ansiotuloja metsämarjoja poimimalla.

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle. Marja-asemien määrä lähes tuplaantuu ja samalla työllistetään aiempia vuosia enemmän nuoria.

”Tänä keväänä on ollut paljon puhetta huoltovarmuudesta ja siitä, että saamme elintarviketeollisuudelle tärkeät marjat talteen metsistä. Metsämarjojen poiminnasta ovat yleensä vastanneet thaimaalaiset poimijat, mutta heitä ei ole tulossa edellisvuosien lailla Suomeen, joten nyt poiminta on meidän suomalaisten vastuulla. Me 4H:ssa avasimme Satosankarit-toiminnan, jotta voimme innostaa mahdollisimman monia nuoria ja heidän perheitään paitsi keräämään metsämarjoja, myös myymään marjat meidän kauttamme eteenpäin käyttöön ja raaka-aineeksi”, Suomen 4H-liiton aluejohtaja Heli Hietala kertoo.

 

Ostamme perkaamatonta, hyvälaatuista puolukkaa. Puolukka säilytetään ja tuodaan puhtaissa sangoissa tai saaveissa. Puolukkaa ei saa säilyttää muovipusseissa tai jätesäkeissä.

Alajärven 4H-yhdistys kannustaa myös lapsia ja nuoria osallistumaan marjojen keräämiseen ja samalla tienaamaan omaa rahaa.

Hinta määrittyy joka päivälle erikseen ja se ilmoitetaan kotisivuilla sekä Facebookissa.

Marja-asemalla oston yhteydessä tarjolla korppukahvit ja lapsille tikkarit.

Lisätietoja: Liu Eteläaho 0503801188

 

Puhdistamaton PUOLUKKA

Ulkonäkö:

-Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä 

-Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia

-Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään  4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)

-Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.

Maku:

-Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju

Marjoja, jotka sisältävät vieraita hajuja, makuja ja vieraita aineita/esineitä ei voida ostaa!

Poiminta-astiat:

•Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko

•Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa.