hygienia- ja laatuvaatimukset
Puhdistamaton PUOLUKKA
Luokka I laatuvaatimukset
Ulkonäkö:
-Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä
-Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia
-Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään 4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)
-Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.
Maku
-Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju
I-luokan puolukassa saa olla enintään 25 ruskeaa ja 50 ruttuista marjaa per ½ litraa = 300 g
Poiminta-astiat:
•Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko
•Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa missään vaiheessa.