hygienia- ja laatuvaatimukset

Puhdistamaton PUOLUKKA

Luokka I  laatuvaatimukset

Ulkonäkö:

-Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä

-Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia

-Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään  4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)

-Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.

Maku

-Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju

I-luokan puolukassa saa olla enintään 25 ruskeaa ja 50 ruttuista marjaa per ½ litraa = 300 g

Poiminta-astiat:

•Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko

•Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa missään vaiheessa.