Hygienia- ja laatuvaatimukset
Puhdistamaton puolukka
Luokka I laatuvaatimukset
Ulkonäkö
Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä
Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia
Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään 4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)
Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.
Maku
-Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju
I-luokan puolukassa saa olla enintään 25 ruskeaa ja 50 ruttuista marjaa per ½ litraa = 300 g
Pihlajanmarja (HUOM: ei vastaanoteta)
Pihlajanmarjan tulee olla kypsää, pienterttuihin riivittyä eivätkä marjat saa olla taudin vioittamia.
POIMINTA-ASTIAT
Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko
Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa missään vaiheessa.