Hygienia- ja laatuvaatimukset

Puhdistamaton puolukka ja mustikka

Luokka I  laatuvaatimukset

Ulkonäkö

  • Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä
  • Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia
  • Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään  4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)
  • Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.

Maku

  • -Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju
  • I-luokan puolukassa saa olla enintään 25 ruskeaa ja 50 ruttuista marjaa per ½ litraa = 300 g

Pihlajanmarja

Pihlajanmarjan tulee olla kypsää, pienterttuihin riivittyä eivätkä marjat saa olla taudin vioittamia.

Poiminta-astiat

  • Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko
  • Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa missään vaiheessa.