Hygienia- ja laatuvaatimukset
Puhdistamaton puolukka ja mustikka
Luokka I laatuvaatimukset
Ulkonäkö
- Marjojen on oltava kokonaisia, terveitä ja kypsiä
- Marjat eivät saa olla raakoja eivätkä homeisia
- Marjat saavat sisältää luonnosta peräisin olevia roskia enintään 4 % painosta (kasvinosia, raakileita ja vieraita marjoja)
- Marjat eivät saa sisältää kiviä, lasinsiruja, metallinpalasia, eläinten ulosteita eikä mitään sellaista, mikä ei luonnostaan kuulu marjojen joukkoon.
Maku
- -Tyypillinen tuore metsämarjoille ominainen maku ja haju
- I-luokan puolukassa saa olla enintään 25 ruskeaa ja 50 ruttuista marjaa per ½ litraa = 300 g
Pihlajanmarja
Pihlajanmarjan tulee olla kypsää, pienterttuihin riivittyä eivätkä marjat saa olla taudin vioittamia.
Poiminta-astiat
- Poiminta-astian on oltava elintarvikekelpoinen, esim. saavi tai sanko
- Pusseja ja säkkejä ei saa käyttää poiminnassa, kuljetuksessa eikä varastoinnissa missään vaiheessa.