LuontoOn

LuontoOn!

LuontoOn-hanke toteuttaa repullisen reipasta luontoseikkailua, jota kuka tahansa voi hyödyntää lähtiessään tutkimusretkelle luontoon. LuontoOn-hanke on Aisaparin rahoittama ja kestää vuoden 2022 loppupuolelle asti.

Hanke suunnittelee ja hankkii luonnon tutkimiseen tarkoitetut reput, jotka ovat myöhemmin kaikkien lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista. LuontoOn-reput sisältävät mm. suurennuslasin, ötökkäpurkin ja rasioita sekä älypuhelimeen liitettävän makrolinssin, jolla voi ottaa hienoja lähikuvia luonnosta. Hanke järjestää lapsille ja nuorille käytännönläheisiä LuontoOn-kerho- ja -leiripäiviä. LuontoOn-päivissä tutustutaan lähiluontoon reppujen avulla ja tutkitaan luontoa kaikilla aisteilla.

Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa lapset luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja opettaa heille metsäluonnon ominaispiirteitä. LuontoOn-toiminnan avulla lisätään lasten ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta ja luonnon suojelemisesta sekä vahvistetaan positiivista luontosuhdetta. Pitkäikäiset reput tutustuttaa ja innostuttaa niin yksittäisiä reppujen lainaajia kuin erilaisia ryhmiä luonnon tutkimiseen.

Hankeen työntekijänä toimii Mari Kaunisto, joka on kolmen alakouluikäisen lapsen äiti Vimpelistä. Heidän kotona vipeltää myös kaksi pupua ja viisi kesyrottaa. Mari on koulutukseltaan luonto- ja ympäristöneuvoja sekä luonnonvaratuottaja. Mari toivottaa kaikki tervetulleeksi LuontoOn -kerhoihin ja -leireille!

Marin tavoittaa:

puh.0505434654

mari.kaunisto@4h.fi