LuontoOn

Esittelyssä Alajärven 4H:n LuontoOn-hanke!


LuontoOn toteuttaa repullisen reipasta luontoseikkailua, jota kuka tahansa voi hyödyntää tutkimusretkillään metsiin, soille, kallioille, rannoille ja muualle ihmeelliseen monimuotoiseen luontoon.


LuontoOn on suunnittellut ja hankkinut luonnon tutkimiseen tarkoitetut reput, jotka ovat kaikkien lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista. LuontoOn-reput sisältävät mm. suurennuslasin, ötökkäpurkkeja sekä älypuhelimeen liitettävät makro- ja laajakuvalinssit. Makrolinssillä voi ottaa hienoja lähikuvia ja laajakuvalinssillä upeita maisemakuvia.


LuontoOn järjestää lapsille, nuorille ja perheille käytännönläheisiä LuontoOn-kerho- ja -leiripäiviä. LuontoOn-päivissä tutustutaan lähiluontoon reppujen avulla ja tutkitaan luontoa kaikilla aisteilla. LuontoOn tavoitteena on tutustuttaa kaikkia luonnossa liikkujia luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja opettaa heille metsäluonnon ominaispiirteitä. LuontoOn-toiminnan avulla lisätään ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta ja luonnon suojelemisesta sekä vahvistetaan positiivista luontosuhdetta. Pitkäikäiset LuontoOn-reput innostuttaa niin yksittäisiä reppujen lainaajia kuin erilaisia ryhmiä luonnon tutkimiseen.


LuontoOn-kokonaisuutta toteuttaa Alajärven 4H-yhdistys Aisaparin kautta Maaseuturahaston tuella (vuosina 2021-2022). LuontoOn-reppuihin on tulossa keväällä 2022 myös opas- ja tehtävävihko sekä mahdollisesti lisää luonnontutkimusvälineitä.

LuontoOn-työntekijänä toimii Mari Kaunisto, joka on kolmen alakouluikäisen lapsen äiti Vimpelistä. Heidän kotona vipeltää myös kaksi pupua ja viisi kesyrottaa. Mari on koulutukseltaan luonto- ja ympäristöneuvoja sekä luonnonvaratuottaja. Mari toivottaa kaikki tervetulleeksi LuontoOn -toimintaan!


HUOM: LuontoOn on talvitauolla joulukuun 2021 ja tammikuun 2022. LuontoOn-toiminta jatkuu taas helmikuussa. Keväälle ja kesälle 2022 on suunnitteilla LuontoOn-kerho- ja leiritoimintaa sekä erilaisia LuontoOn-päiviä.


Reppu selkään ja lumoudu luonnosta!


Marin tavoittaa:

puh.0505434654 

mari.kaunisto@4h.fi